Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

Veel mensen denken liever niet na over een uitvaartverzekering, wat heel begrijpelijk is. Daarentegen wilt u ook geen financiële zorgen op het moment dat iemand komt te overlijden. Het is dan ook verstandig om van tevoren na te denken over een uitvaartverzekering. Deze verzekering helpt u bij het betalen van een crematie of begrafenis. Het vergoedt een aantal zaken die bij een uitvaart behoren. Denk aan een kist, rouwwagen, rouwbrieven en de kosten van de dienst. Echter moet u er wel rekening mee houden dat dit vaak een standaardpakket is en u misschien niet alles kunt kiezen wat u wilt. Als u liever een luxere uitvaart heeft, dan moet u vaak een aanvullend of een kapitaalverzekering afsluiten.

3 Verschillende uitvaartverzekeringen

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kunt u uit 3 opties kiezen. Allereerst de kapitaalverzekering. Bij deze vorm van verzekering is het mogelijk om te kiezen voor een uitgebreidere afscheidsdienst. Van tevoren wordt er een verzekerde som afgesproken. Over dit bedrag wordt een premie berekend. De uitvaart wordt vergoed tot dat specifieke bedrag. Na het overlijden ontvangen de nabestaanden een bepaald geldbedrag, dat ze zelf kunnen besteden voor het regelen van de gewenste uitvaart.

Bij de natura uitvaartverzekering wordt er geen geldbedrag uitgekeerd, maar een zogenaamd dienstenpakket. U kunt dan kiezen uit een aantal standaard opties. Aan de hand van uw wensen worden deze opties dan samengesteld.

De laatste mogelijkheid is de combinatie-uitvaartverzekering. Als u voor deze verzekering kiest, heeft u meerdere mogelijkheden: de natura en kapitaalverzekering worden gecombineerd. Met het extra geldbedrag kunnen uw persoonlijke wensen aan de natura verzekering toegevoegd worden.

Kinderen verzekeren?

Uiteraard is het ook mogelijk om kinderen te verzekeren. Bij sommige verzekeraars kan dit zelfs al wanneer het kind nog niet geboren is. Over het algemeen gezien moeten kinderen bij de verzekeraar aangemeld worden nadat ze geboren zijn. Vaak zijn kinderen gratis meeverzekerd tot ze 18 jaar zijn. Maar er kan natuurlijk ook een aparte verzekering afgesloten worden voor kinderen, dit heeft als voordeel een lagere premie.

Terug naar het overzicht
Assurantieweb.nl 2024 | Sitemap Partners | Privacy & Disclaimer |