Soorten zorgpolissen

Soorten zorgpolissen

Een zorgpolis is niets anders als een polis die opgesteld is door de zorgverzekeraar. Het bepaalt de dekking van de zorgverzekering. Zorgverzekeraars hebben 3 verschillende soorten polissen: restitutiepolis, budgetpolis en een naturapolis. Wat het verschil hier tussen is, leggen wij hieronder uit.

Naturapolis

Bij een naturapolis worden de gehele zorgkosten direct betaald door uw zorgverzekeraar. Dit geldt wel alleen als de verzekeraar een contract heeft met de zorgverleners. U moet zich dus laten behandelen bij een zorgaanbieder waar uw zorgverzekeraar een contract mee heeft. Op het moment dat u dit niet doet, moet u de rekening zelf betalen. Een ander woord voor naturapolis is gecontracteerde zorg.

Budgetpolis

Net als bij de naturapolis krijgt u ook te maken met gecontracteerde zorg. Alleen kunt u bij deze polis bij minder zorgverleners terecht. Het kan dus zo zijn dat er geen zorgverleners bij u in de buurt zijn die bij uw zorgverzekeraar is aangesloten.

Restitutiepolis

Bij restitutiepolis krijgt u vaak een volledige vergoeding en heeft u meer keuzevrijheid tussen zorgaanbieders. NU bent namelijk zelf vrij om een zorgaanbieder uit te zoeken waar u behandeld wilt worden. U kunt dus bij alle fysiotherapeuten, chirurgen, klinieken, ziekenhuizen en andere behandelaars terecht voor zorg. Belangrijk om te weten is dat u in enkelen gevallen zelf geld moet bijleggen of de rekening voor moet schieten. Een ander woord voor restitutiepolis is vrije zorgkeuze.


 

Terug naar het overzicht
Assurantieweb.nl 2024 | Sitemap Partners | Privacy & Disclaimer |