Opstalverzekering

Opstalverzekering

Een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, is een verzekering die de schade aan de opstal dekt. Eventuele schade aan uw huis en alle daarbij behorende roerende zaken worden hierbij gedekt. Onder roerende zaken bedoelen wij alles wat vastzit en niet verhuisbaar is. Alles wat daarentegen wel verhuisbaar is, valt onder de inboedelverzekering.

Verzekerde waarde

De verzekerde waarde bij opstalverzekering is de herbouwwaarde van de woning. In de meeste gevallen wordt dit bepaald op basis van een herbouwwaardemeter. Dit is een vragenlijst waaruit uiteindelijk de geschatte waarde van uw opstal uitkomt.

Soorten opstalverzekeringen

Ook opstalverzekeringen zijn er in diverse soorten verkrijgbaar. Voor ieder opstalverzekering geldt echter wel dat alleen dekking geboden wordt indien de schade veroorzaakt is door een aantal in de polisvoorwaarden beschreven oorzaken. Dus schade is niet altijd gedekt. Alhoewel verzekeringsmaatschappijen andere indelingen aanhouden, zijn er in het algemeen 4 verschillende soorten opstalverzekeringen:


 

Terug naar het overzicht
Assurantieweb.nl 2024 | Sitemap Partners | Privacy & Disclaimer |