Ongevallenverzekering

Ongevallenverzekering

Iedereen kent het spreekwoord wel dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Door een kleine fout kunnen namelijk gemakkelijk nare ongelukken gebeuren. Wat die gevolgen ook zijn, met een ongevallenverzekering bent u in ieder geval goed verzekerd voor eventuele financiële gevolgen.

Meer informatie

Vaak wordt een ongevallenverzekering ook wel een sommenverzekering genoemd. Dit houdt in dat de verzekering een som geld uitkeert als u als verzekerde een ongeval overkomt. Uiteraard wordt er niet bij elk klein ongeval geld uitgekeerd. Vaak wordt er door de verzekeringen onderscheid gemaakt tussen invaliditeit en overlijden en wordt er geld uitgekeerd wanneer één van die twee het geval is. Bovendien kunt u nog tandartskosten of andere medische kosten mee laten verzekeren. Vooraf wordt het uitgekeerde bedrag vastgesteld en het hangt van het type ongeval af hoe hoog het bedrag is van de uitkering. Over het algemeen gezien is een ongevallen verzekering goedkoop. Dit is de reden dat veel mensen deze dekking dan ook afsluiten als bijvoorbeeld onderdeel van een reisverzekering.

Verzeker u zelf!

Het is nooit dom om een ongevallenverzekering af te sluiten. Bij een ongeval met ernstige gevolgen helpt het u een stapje in de goede richting wanneer u terug kunt vallen op een ongevallenverzekering. Uiteraard hoopt u deze nooit nodig te hebben, maar als u toch de dupe bent geworden van een ongeval, dan heeft u met zo'n verzekering in ieder geval één zorg minder.

Terug naar het overzicht
Assurantieweb.nl 2024 | Sitemap Partners | Privacy & Disclaimer |