Nabestaandenverzekering

Nabestaandenverzekering

Op het moment dat iemand komt te overlijden, vallen er ook vaak inkomen weg binnen een gezin. Een nabestaandenverzekering zorgt ervoor dat uw familie goed verzorgd op financieel gebied achterblijft. Voor deze verzekering ontvangt u vervangende inkomsten, waardoor nabestaanden niet in geldnood komen nadat u overlijdt. Maandelijks of in één keer wordt er een uitkering verstrekt door de verzekering. Meestal gebeurt dit maandelijks, dit voorkomt dat het bedrag direct weer wordt uitgegeven. De hoogte van de uitkering bepaalt u zelf. Het is uiteraard niet verplicht om een nabestaandenverzekering af te sluiten, maar het maakt de financiële situatie voor de nabestaanden wel een stuk makkelijker.

Wel of niet afsluiten?

Deze verzekering wordt afgesloten om nabestaanden na het overlijden financieel bij te staan. In sommige pensioensregelingen is zelfs al een nabestaandenpensioen opgenomen. Echter is dit niet bij alle pensioenen het geval. Het kan dan voor u voordelig zijn om te kiezen voor een nabestaandenverzekering. Naast dat een nabestaandenverzekering vast een maandelijks bedrag uitkeert, kan de verzekering ook maandelijks een bedrag verstrekken voor bijvoorbeeld studerende kinderen. Met een verzekering voor nabestaanden profiteert u van diverse voordelen.

Premie aftrekbaar?

Op het moment dat u kiest voor een maandelijkse uitkering, is de premie vaak fiscaal aftrekbaar. Als u het bedrag liever in één keer wilt ontvangen, dan is de premie niet aftrekbaar. De laatste optie is voordelig omdat u dan over het bedrag dat u ontvangt geen belasting hoeft te betalen.

Terug naar het overzicht
Assurantieweb.nl 2024 | Sitemap Partners | Privacy & Disclaimer |