Inboedelverzekering

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering verzekert en dekt u schade tegen brand, storm, diefstal, of water. Uw hele huisraad kunt u middels een inboedelverzekering dus in één keer dekken tegen diefstal of schade. Een inboedelverzekering is voor studenten dan ook zeer interessant. Zelfs kleine huisdieren, bromfietsen, fietsen, aanhangwagens en tuinaanleg vallen binnen de inboedelverzekering.

Premiehoogte

De premie van de inboedelverzekering is afhankelijk van de hoogte van de dekking die u zelf aangeeft. De hoogte van de dekking hangt daarmee samen met de nieuwwaarde van uw inboedel. Bij een inboedelverzekering bent u tevens doorgaans verzekerd voor de dagwaarde van de producten. Vaak wordt wel alleen de waarde van de inboedel die nog boven de 40% van de nieuwwaarde ligt uitgekeerd. De waarde van uw inboedel kunt u ook door iemand anders laten vaststellen. Kortom: de kosten van de inboedelverzekering kunt u dus in zekere mate zelf vaststellen en bepalen.

Soorten inboedelverzekeringen

Zo'n inboedelverzekering kunt u afsluiten in 2 verschillende vormen:

Wat wordt er niet gedekt?

Gebeurtenissen die door bijna alle verzekeringsmaatschappijen worden uitgesloten zijn: aardbevingen, overstromingen, molest (opstanden, oorlog) en atoomkernreacties. Echter kunt u in de polisvoorwaarden precies terug zien welke gebeurtenissen nog meer worden uitgesloten.

Verschil inboedel- en opstalverzekering

Omdat het wellicht niet helemaal duidelijk is wat het verschil hier tussen is, volgt hier nog een kleine uitleg. Een inboedelverzekering verzekert alles wat niet vastzit aan of in uw huis. Een voorbeeld: een losse koelkast behoort tot de inboedelverzekering. Een ingebouwde koelkast in de keuken behoort daarentegen tot de opstalverzekering.


 

Terug naar het overzicht
Assurantieweb.nl 2024 | Sitemap Partners | Privacy & Disclaimer |