Hypotheken

Wanneer u een huis gaat kopen, zult u hoogstwaarschijnlijk een hypotheek moeten afsluiten. Een hypotheek betekent niets anders dan een geldlening voor de koop van een huis. Hierbij dient het huis als onderpand. Aan het einde van de periode van de looptijd van de hypotheek moet de lening terugbetaald zijn. Diegene die de hypotheek heeft moet wel rente betalen over de hypotheek aan de financiële instelling. Daarbij loopt de afbetaling van de rente vaak maandelijks waarbij de hypotheek iedere maand steeds meer afgelost wordt. Maar dit hoeft echter niet het geval te zijn.

Hypotheekvormen en hypotheekaanbieders

Er zijn meerdere soorten hypotheekvormen en daarbij nog veel meer hypotheekaanbieders. Wij begrijpen dat u daardoor misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Maar geen zorgen: wij helpen u een handje op weg. Wat betreft de hypotheekvormen heeft u bijvoorbeeld de aflossingsvrije hypotheek. Dit houdt in dat de lener alleen rente betaald over de hypotheek en dat er vooraf geen datum is afgesproken wanneer de hypotheek helemaal terugbetaald moet zijn. Andere hypotheekvormen zijn bijvoorbeeld: annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek, bankspaarhypotheek, spaarhypotheek, beleggingshypotheek, leven hypotheek en hybride hypotheek. Wat betreft aanbieders is het belangrijk om niet alleen naar het goedkoopste rentetarief te zoeken, maar ook naar de voorwaarden te bekijken. Deze zijn evenzo belangrijk. U wilt natuurlijk de minste maandlasten hebben met de beste voorwaarden voor uw hypotheek.

Hypotheekaanbieders vergelijken

Online kunt u de rente die u moet betalen voor een bepaalde hypotheek eenvoudig en snel berekenen. Dit geldt evenzo voor een maximale hypotheek. Het enige wat u dient te doen is de gegevens in te vullen, zoals uw leeftijd en inkomen en eventueel de waarde van uw huidige woning. Als u voor een onafhankelijke hypotheekaanbieder kiest, zoals HypothekersUnie, voorzien zij u van informatie en advies en hoeft u zelf niet op zoek te gaan naar de voordeligste hypotheek met de beste voorwaarden.

Assurantieweb.nl 2023 | Sitemap Partners | Privacy & Disclaimer |