Financieringen

Een financiering is eigenlijk gewoon een ander woord voor geld lenen. Stel eens voor: u heeft een prachtig huis dat tip top in orde verzorgd is, op de keuken na. Deze is al zo'n 30 jaar verouderd en werkt niet meer naar behoren. Deze keuken wilt u graag vervangen door een nieuwe, moderne keuken. Maar wat nu als u hier geen geld voor klaar heeft liggen? Een passende oplossing voor zo'n soort situatie is financiering: ergens anders geld helen om iets specifieks te bekostigen.

Betekenis

Financiering: u sluit bijvoorbeeld een lening af op een auto, boot of verbouwing om dit te kunnen kopen. Maar financiering kan ook gebruikt worden wanneer iemand vermogen wil aantrekken om bijvoorbeeld een eigen onderneming te starten.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Als particulier zijn er meerdere manieren om iets te financieren. De twee meest voorkomende manieren zijn een doorlopend krediet en een persoonlijke lening.

  • Persoonlijke lening. Bij deze lening leent u een vooraf afgesproken bedrag tegen een vast rentepercentage. Op het begin ontvangt u het bedrag in één keer en maandelijks betaalt u een vast bedrag aan aflossing.

  • Doorlopend krediet. Deze vorm is een flexibele manier van financieren. Hierbij mag u onbeperkt geld opnemen en aflossen tot een vooraf afgesproken limiet. U betaalt alleen rente over het daadwerkelijk opgenomen bedrag. De rente en de looptijd zijn hierbij flexibel.

Online financiering

Tegenwoordig kunt u online heel zelf gemakkelijk een financiering regelen om bijvoorbeeld uw keuken te kopen. U hoeft alleen maar het gewenste leenbedrag in te vullen en een vergelijkingsmodule laat u alle leningen zien, gerangschikt op de laagste rente. Wat u nog dient te doen is te kijken naar de diverse voorwaarden en een offerte aan te vragen. De bank of kredietverstrekker beoordeelt vervolgens uw aanvraag en als deze geaccepteerd wordt, krijgt u meestal binnen een halve dag al een passende offerte toegestuurd. Als u deze accepteert, zet u een handtekening eronder en stuurt u hem terug. In de meeste gevallen heeft u dan binnen 24 uur het bedrag waarvoor u de financiering heeft aangevraagd al terug op uw rekening.

Assurantieweb.nl 2023 | Sitemap Partners | Privacy & Disclaimer |