Doorlopende reisverzekering

Doorlopende reisverzekering

Van plan om op zomervakantie, wintersportvakantie of een weekendje weg te gaan? Wanneer u vaker meerdere keren per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering aan te raden. Maar ook wanneer u niet vaker in één jaar op vakantie gaat, is het handig om het hele jaar een reisverzekering af te sluiten. Zo hoeft u niet iedere keer weer opnieuw een reisverzekering af te sluiten. Bij een doorlopende reisverzekering bent u verzekerd tegen diefstal, verlies van bagage, medische kosten, diefstal en S.O.S.-kosten.

Verschillen in verzekeraars

Het is zeker ook mogelijk om uw partner en kinderen mee te verzekeren in de eenzelfde polis. Dit is velen malen handiger dan voor ieder gezinslid een aparte reisverzekering af te sluiten. Vaak geldt voor een doorlopende reisverzekering een maximaal aantal vakantiedagen per jaar waarvoor u verzekerd wordt. Maar ook dit aantal verschilt per aanbieder. Daarbij is het ook mogelijk om een aantal dagen op te schroeven tegen meer premie te betalen. Tevens kunt u bij veel verzekeraars een aanvullende doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Dit kan handig zijn in het geval dat uw vakantie helaas door omstandigheden niet door kan gaan en afgebroken moet worden.

Keuze voor een aanbieder

Welke keuze u maakt voor een aanbieder is afhankelijk van uw gezinssituatie, hoeveel dagen u per jaar op vakantie gaat, waartegen u verzekerd wilt zijn en welke aanvullende verzekeringen u wilt afsluiten. Online kunt u al deze gegevens invoeren en op deze manier kunt u de aanbieders gemakkelijk vergelijken op diverse aspecten. Overigens kunt u vaak ook bij de aanbieder van uw vakantie, bij het boekproces voor zeer aantrekkelijke voorwaarden een tijdelijke reisverzekering afsluiten.


 

Terug naar het overzicht
Assurantieweb.nl 2024 | Sitemap Partners | Privacy & Disclaimer |