Basis zorgverzekering

Basis zorgverzekering

Iedereen die woonachtig is in Nederland is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Sommige onderdelen worden vergoed uit de basisverzekering, maar lang niet alles. U kunt namelijk nog een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Tevens geldt er voor alle basisverzekeringen een minimaal eigen risico.

Eigen risico

Het eigen risico is een bedrag dat u volledig zelf moet betalen en dat niet vergoed wordt door de verzekeraar. Dit bedrag is landelijk vastgelegd en ligt gemiddeld rond de €385,-. Maar dit bedrag kan jaarlijks veranderen. Voor iedereen is het minimale eigen risico hetzelfde bedrag. Zelf kunt u uw eigen risico hoger zetten, maar uiteraard niet lager. Indien u uw eigen risico verhoogt, wordt uw maandelijkse of eventuele jaarlijkse zorgpremie lager. U kunt zelf beredeneren of een hoger eigen risico gunstiger is voor u. Als u verwacht veel kosten te maken die onder de basisverzekering vallen, dan is het slim om voor het minimale eigen risico te kiezen. Als u daarentegen verwacht dat u niet veel zorgkosten gaat maken, is het gunstiger om uw eigen risico iets hoger te zetten. Dan hoeft u immers minder premie te betalen en als het dus echt uitkomt dat u weinig kosten maakt, dan bent u veel goedkoper uit. Zo betaalt u niet onnodig meer premie.

Wat valt onder basis zorgverzekering?

Binnen het basispakket wordt onder andere het volgende gedekt. Let wel op, want de inhoud van het basispakket kan jaarlijks een beetje verschillen. Voor het meest actuele overzicht verwijzen wij u door naar de Rijksoverheid.


 

Terug naar het overzicht
Assurantieweb.nl 2023 | Sitemap Partners | Privacy & Disclaimer |