Autoverzekering

Autoverzekering

Iedereen die een auto koopt is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Dat staat vastgelegd in de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (Wam). Deze wet verplicht daarbij eigenaren van andere motorrijtuigen (bromfiets en motor) ook om zich te verzekeren. Deze verzekering vergoedt de opgelopen schade die u met uw auto veroorzaakt. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om uw auto te verzekeren tegen schade.

Verplichte verzekering

Met name is een autoverzekering bedoeld om de aansprakelijkheid te dekken. Op het moment dat u een ongeluk veroorzaakt, kunt u daarvoor aansprakelijk gesteld worden en bent u verplicht de schade te vergoeden. Dat kan natuurlijk behoorlijk in de papieren oplopen. Dit is zeker het geval wanneer er niet alleen sprake is van materiële schade (blikschade), maar ook van letselschade. Het is dus niet raar dat u verplicht bent om zich te verzekeren!

Autoverzekering kenmerken

De autoverzekering bestaat grofweg gezien uit een aantal delen:

Premiehoogte en voorwaarden

Verzekeraars verschillen onderling behoorlijk in premiehoogte en in voorwaarden. Het is daarom ook verstandig om goed te vergelijken voordat u een autoverzekering afsluit. De premie is afhankelijk van een aantal factoren: de cataloguswaarde van de auto, uw leeftijd, het aantal kilometers dat u rijdt en uw schadevrije jaren.

Terug naar het overzicht
Assurantieweb.nl 2024 | Sitemap Partners | Privacy & Disclaimer |