Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering

Stel u eens voor. U heeft een droomvakantie geboekt en plots wordt u ernstig ziek of u kunt door andere persoonlijke omstandigheden écht niet op vakantie gaan. Om te voorkomen dat u de vakantie toch moet betalen, waar u geen gebruik van maakt, is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten wanneer u op vakantie gaat. Hierbij kunt u kiezen uit een kortlopende of een doorlopende annuleringsverzekering.

Kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering

Kortlopende annuleringsverzekering wilt niets anders zeggen dan een tijdelijke reisverzekering die voor een beperkte tijd geldig is. Hiermee verzekert u zich voor het feit dat een geboekte vakantie niet door kan gaan. Ook last-minute boekingen zijn bij een kortlopende annuleringsverzekering inbegrepen. Daarentegen is een doorlopende annuleringsverzekering het hele jaar door geldig. Dit is vaak verstandig om af te sluiten als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat.

Afsluiten van een annuleringsverzekering

Het is slim om van tevoren voor uzelf vast te stellen of u een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering wilt afsluiten. Vaak kunt u een annuleringsverzekering ook afsluiten bij de organisatie waar uw reis geboekt is. Daarbij is het ook verstandig om te kijken in welke situaties een verzekeraar juist wel of niet uitkeert. Deze informatie staat altijd vermeld in de polisvoorwaarden. Online zijn er genoeg aanbieders te vinden voor deze 2 verzekeringen. Kijk naar hoeveel dekking de annuleringsverzekering biedt. Voer daarna de gegevens in bij een online vergelijker en kies de voor jou gunstigste reisverzekering uit.

Terug naar het overzicht
Assurantieweb.nl 2023 | Sitemap Partners | Privacy & Disclaimer |