Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is nooit verkeerd. Stel u eens voor, u doet een klus voor een goede vriend en er gaat iets grandioos mis. U wilt uw vrienden niet op de kosten jagen door uw toedoen. In zo'n soort situatie biedt een aansprakelijkheidsverzekering bijvoorbeeld al een uitkomst. Het is een verzekering die de verzekerde beschermt tegen elk risico van aansprakelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld letselschade, maar ook zaakschade betreffen. Ook wanneer u als ondernemer een eigen bedrijf heeft, kunt u zichzelf verzekeren tegen schade die door u toedoen is opgelopen. Dit heet een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Wie of wat wordt er precies verzekerd?

Als u een aansprakelijkheidsverzekering afsluit bent u voor alle schade die door één van uw gezinsleden wordt veroorzaakt verzekerd voor particulieren. Opzettelijk veroorzaakte financiële schade of schade aan een motorvoertuig en schade die te maken heeft met het uitoefenen van een beroep of bijbaan vallen hier niet onder. Het hangt van de aansprakelijkheidsverzekering af of de schade die uw partner of kinderen veroorzaken, schade die veroorzaakt wordt door uw huisdier en brandschade aan een in het buitenland gehuurde vakantiewoning ook worden gedekt onder aansprakelijkheidsverzekering. Ook schade aan geleende producten dat optreedt tijdens vrijwilligerswerk of en stageperiode worden soms vergoed .

Afsluiten verplicht?

Het is zeker niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Toch is het wel slim om een dergelijk aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Voor een paar tientjes per jaar bent u dan verzekerd voor een groot bedrag. Indien u schade aan een ander toebrengt kan dit vaak in de papieren oplopen. Veel mensen beschikken niet over zoveel geld dat ze deze grote schadekosten in één keer kunnen betalen. Door zo'n aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten bent u verzekerd van minder financiële zorgen bij een eventuele schade.

Terug naar het overzicht
Assurantieweb.nl 2023 | Sitemap Partners | Privacy & Disclaimer |