Schadeverzekering

Schadeverzekering

Als u personen of objecten wilt verzekeren, kunt u voor een schadeverzekering kiezen. Door maandelijks of jaarlijks een premie te betalen, verzekert u zich dat uw geleden schade wordt vergoed. Er kan wel alleen verzekerd worden als u risico loopt op schade. Het mag niet zo zijn dat het zeker is dat deze schade zal worden opgelopen. Bij het afsluiten van deze verzekering wordt er een bepaalde premie, ook wel een vergoeding genoemd, betaald. Deze premie kan in één keer worden voldaan, maar kan ook maandelijks of jaarlijks betaald worden. Zolang de premie maar betaald wordt, bent u verzekerd. Wanneer er schade optreedt, wordt er per geval bekeken wat deze schade is en wat er door de verzekering wordt uitgekeerd. Dit bedrag kan echter nooit meer zijn dan de betreffende schade.

Soorten schadeverzekeringen

Er zijn verschillende schades waar u zich voor kunt verzekeren. Zo kunt u zich bijvoorbeeld verzekeren tegen de inboedel van uw huis, genaamd de inboedelverzekering. Deze inboedel kan door diverse redenen worden beschadigd, denk aan: water, brand of inbraak. Een andere vorm van schadeverzekering is de reisverzekering. Bij deze verzekering bent u verzekerd als u op vakantie gaat en er iets mis gaat. Maar ook de zorgverzekering is een schadeverzekering tegen ziektekosten. De kosten voor een bezoek aan de huisarts of dergelijke medicijnen worden dan vergoed. Andere schadeverzekeringen zijn bijvoorbeeld: autoverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering en aansprakelijkheidsverzekering.

Wat valt er niet binnen de schadeverzekering?

Niet alle schade wordt door de verzekering vergoed. Het kan uiteraard voorkomen dat de oorzaak van de schade buiten de betreffende verzekering valt. Hierbij kunt u denken aan: natuurrampen (aardbevingen, stormschade) en schade door conflicten (terrorisme, oorlog). Deze schade kan ontzettend hoog oplopen, omdat er vele mensen bij worden getroffen en de schade vaak verwoestend is.

Terug naar het overzicht
Assurantieweb.nl 2023 | Sitemap Partners | Privacy & Disclaimer |